لیست اختراعات اکبر کوهستانی مقدم


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 3
تاریخ اظهارنامه: 1397/08/21
تاریخ ثبت: 1398/05/08
خلاصه اختراع:

"اسنك، خوراكي سبك است كه معمولاً به صورت ميان‌وعده مصرف مي‌شود، خوردن ميان وعده‌ها و اينكه از چه مواد غذايي تشكيل مي‌شوند، يكي از اصول تغذيه مناسب است. به دليل آنكه كودكان در وعده‌هاي اصلي كمتر غذا مي‌خورند، مصرف مرتب ميان وعدهها نقش مهمي در تغذيه كودكان دارد و متاسفانه برخي والدين ميان¬وعده‌هاي كم ارزشي همچون پفك و چيپس در اختيار كودكان گذاشته‌اند؛ در حالي كه با جايگزين نمودن انواع اسنكهاي سويق، مي‌توان ميان وعده‌هاي بسيارمغذي و البته متنوع مهيا نمود. ‏ يكي از ميان وعده‌هاي پرمصرف در ميان عوام جامعه فرآورده‌هاي اسنكي است. اسنك سويق از آن جا كه سرشار از مواد مغذي مختلف به ويژه براي كودكان و كهنسالان است، مي‌تواند جايگزين مناسبي براي ميان وعده‌هاي ناسالم و تنقلات موجود در بازار باشد. فرمولاسيون اسنك سويق شامل جو و سنجد (پوست،گوشت و هسته) كه داراي مواد مغذي از جمله خواص تغذيه‌اي خوب از جمله غني بودن از مواد معدني كم مقدار از جمله فسفر، منگنز، منيزيوم، موليبدن و نيز پروتئين و ويتامين‌هاي ب مي‌باشد. در توليد فراورده از عمليات سالم و طبيعي و نسبتا ارزان اكستروژن استفاده شده است. اين فراورده در بسته‌هاي 100 گرمي بسته بندي شده و در كليه فروشگاه‌ها قابل عرضه مي‌باشد. هدف پژوهش حاضر توليد ميان‌وعده حجيم فراسودمند بر پايه غلات با رويكرد نوآوري در توليد، ارتقاي ارزش غذايي و حفظ تركيبات فراسودمند است. با هدف بهينه‌سازي فرآيند پخت اكستروژن و فرمولاسيون فرآورده حجيم فراسودمند بر پايه غلات ، با سه عامل دما ، رطوبت ، فشار انجام گرفت. "

تاریخ اظهارنامه: 1395/02/25
تاریخ ثبت: 1396/02/12
مخترع/مخترعان: اکبر کوهستاني مقدم
خلاصه اختراع:

اختراع حاضر " پايدار سازي سبوس برنج " مربوط به حوزه نيازهاي انساني و علوم تكنولوژي، شيمي وفرآوري مواد غذايي مي باشد، پس از جداسازي سبوس از روي دانه برنج بعلت وجود آنزيمهاي ليپاز (مسئول تجزيه هيدروليتيك و تغيير شكل عوامل ضد تغذيه اي ساختار سبوس ميباشد ) ، پروكسي ژناز ، تريپسين ، لكتين ، فيتاتو گياهك برنج در داخل سبوس برنج ، پس از گذشت 10 تا30روز سبوس كاملا تخريب و غيرقابل مصرف ميشود.اين موضوع باعث شده است كه تاكنون اين محصول باارزش ، به جايگاه واقعي خود نرسد. پايدارسازي سبوس برنج با استفاده از فرايند طراحي شده علاوه بر حفظ خواص و مواد مغذي ، و از بين بردن طعم تند و نا مطبوع سبوس باعث افزايش ميزان ماندگاري و طول مدت نگهداري مي شود.

تاریخ اظهارنامه: 1402/10/02
تاریخ ثبت: 1403/04/31
خلاصه اختراع:

اسنك ها در دنيا به عنوان يك خوراكي جانك (Junk Food) معرفي شده كه هيچگونه ارزش غذايي نداشته و بيشتر به عنوان تفريح و سرگرمي استفاده مي شود، لذا بسياري از متخصصان مربوطه و حتي عامه مردم، كودكان و سايرين را از مصرف اين فراورده ها منع مي¬كنند. يكي از مهمترين چالش هاي مصرف اسنك هاي موجود در بازار هضم مشكل و خاصيت چسبندگي آن به دندان و سلول هاي اپيتليال روده است. اين مشكل از آنجايي ناشي مي شود كه گرانول هاي نشاسته در طي فرآوري نمي توانند به خوبي آب جذب كرده و متورم شوند از سوي ديگر فشار بالاي اكسترود كه حدود 600 مگاپاسكال است سبب پرس شدن اين گرانول ها مي شود. در اين اختراع، با استفاده از تخمير اجزاي اسنك و فرآوري آن با فن‌آوري اكستروژن محصولي پست بيوتيك به دست مي‌آيد كه علاوه بر خواص تغذيه‌اي منحصربه‌فرد آن به‌واسطه ژلاتينه شدن گرانول‌هاي نشاسته طي فرآيند تخمير و حرارت دهي مشكلات مذكور به‌طور كامل برطرف مي‌شود. لذا توليد اسنك تخميري و پست بيوتيك با درجه ژلاتينه شدن كامل حجيم‌شده به روش اكستروژن ،مي‌تواند گامي ابتكاري و تحول‌آفرين در صنايع اسنك محسوب شود.

موارد یافت شده: 3